4/5/08

OGM


Es OGM com eth sòn nòm indique vò dider Organismes genèticament modificats. Son organismes sintetizants en un laboratòri entà que creishquen mès rapidament e que siguen fòrça mè grani. I a fòrça organitzacions ecologistes que ja ac an denonciat ja que pòden contaminar cultius naturaus a causa deth vent. Era gent que ei a favor d'açò ditz que pòt erradicar era gana en mon, e se pòden configurar aliments tà evitar malauties, com per exemple vaques que donguen lèit damb antibiòtics... Açò serie un desastre, ja se perderie tota era naturalesa des aliments e serie tot quimic e artificiau, creat damb era tecnologia. Era industria des OGM no compde damb eth supòrt de cap país deth mon, e s'està imposant ara fòrça. Des de aguest blog mos unim ara campanha en contra des OGM.

6 comentaris:

Blas Jesús Sánchez González ha dit...

Cíndries quadrades sense pipetes perquè són més fàcils d'empaquetar sense pipetes ningú els prendrà la patent, gallines que sempre posin ous amb dos rovells, panís amb els grans més grossos peres barrejades amb plàtans...

El debat no és pacífic, i tot en la seva justa mida.

Continuo preferint els productes naturals. "Al pan, pan y al vino, vino".

segalas-k ha dit...

oi tant!! visca els productes naturals

Anònim ha dit...

Sempre buscan el caprici aquest fenomen den Blas.
I si els aliments modificats geneticament es poden aconseguir una produccio en condicions mes dures, una major producció i d'aquesta manera intentar erradicar la fam i malnutrició que pateixen en molts altres paisos.
i si per un productor aconseguir una sindria cuadrada per que un snob l'adquireixi per uns bons preus?

Blas Jesús Sánchez González ha dit...

Anònim, ja he dit que no és un debat pacífic, i si això ha de servir per a eradicar la fam al món, doncs benvinguda ha de ser la mesura, allà on la demanda d'aliments no es pot superar.

Però, allà on no cal, com més natural sigui el procés, millor serà el producte. Com si aquí hagués necessitat de productes transgènics.

Però és clar, elprocés a seguir només serveix per abaratir el producte final, perquè la demanda de transgènics és reticent, i crec que aquesta ha de ser en supòsits excepcional. El públic és sel·lectiu.

No m'oposo als avenços en investigació, però sí m'oposo en la generalització dels procediments allà on no cal. El més natural és el que millor es ven, i això, com a empresari no m'ho pots negar.

Em pots respondre en gascó si vols, que l'entenc.

Anònim ha dit...

Adiu !

Los OGM creats per las entrepresas de l'agroalimentari son pas fach per erradicar la fam dins lo monde. Son fach per produire ilhs-mesma lor insecticidi o per resistar aus erbicidis coma lo Round Up.

Emai i a degun que trabalha sus la question de la fam dins lo monde. Perque l'important es nonmas la rentabilitat. Los pais ente lo pòple a fam son daus pais ente i a 'na produccion agricòla per far beure dau cafe mai dau chocolat au monde dau Nòrd o ben per far "minjar" nòstras veituras !!! I a 'na chausida de far dins 'quilhs pais : far minjar lo pòple o produire per l'exportacion...

Anònim ha dit...

Vos presetam un nau Blòg:

http://clubdefanspacoboya.blogspot.com

Entra-i!!!!